Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Coronaprotocol

 

Protocol liervliegen PNN tijdens de Corona crisis (6 juni 2020)

 

Wie kan niet meedoen?

 • Indien een van onderstaande vragen voor jou van toepassing zijn dan word je vriendelijk verzocht niet op het lierveld te komen!
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Tandemvluchten:

 • Tandemopleidingsvluchten kunnen vanaf 6 juni weer doorgang vinden. Ook tandemvluchten met cursisten en gewone passagiers kunnen weer worden gedaan!

 
Algemene hygiëne regels:

 • Schooluitrustingen (met uitzondering van de helm) kunnen gebruikt worden door 1 cursist per dag. Na afloop wordt de portofoon en uitrusting gedesinfecteerd met 70 % alcohol.
 • Vliegend met eigen materiaal zijn geen extra hygiëne maatregelen nodig.
 • Was regelmatig je handen (70 % alcohol is aanwezig). Doe dit vooral wanneer je bijvoorbeeld je neus hebt moeten snuiten of gedeelde materialen hebt aangeraakt.
 • Op het veld houdt iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Houd hierbij ook rekening met de wind als drager van aerosolen.

 

Lier:

 • Bij de lier wordt de 1,5 meter regel in stand gehouden. Opleiding tot lierman is nu wel weer mogelijk.
 • Bij wisseling van de lierman worden alle aangeraakte onderdelen met 70 % alcohol gedesinfecteerd.
 • Belangstellenden bij de lier op ruime afstand houden. Ook hier de 1,5 meter regel!

 

Deelnemers:

 • De startende piloot koppelt zichzelf aan.
 • Er is geen ophaaldienst bij XC vluchten (dit kan bijvoorbeeld door een gezinslid worden gedaan).
 • Het terughaalsysteem wordt door 1 persoon bediend. Bij wisseling desinfecteren van de bedieningsknoppen en beschermingshoezen voor de chutes met 70 % alcohol.
 • Begeleiding/controle van cursisten gebeurt op afstand. Alleen mondelinge aanwijzingen zijn toegestaan.

 

Marco van Rooijen

Mijn naam is Marco van Rooijen en geboren in 1969 en kom uit Zeegse. Vliegen heb ik altijd al razend interessant gevonden. Na terug komst uit de Alpen heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben een lier cursus gaan volgen bij PNN. Daarna ben ik alleen maar enthousiaster geworden en wil ik graag dat enthousiasme overbrengen op andere mensen. Ik help daarom ook graag mee met de grondoefeningen en geniet van elke lach na een eerste solovlucht van een leerling. Het gevoel dat je door de thermiek omhoog getild wordt en het zoeken en vinden van een  thermiekbel vind ik heerlijk om te doen. Zonder een  hulpbron een lange vlucht maken met niets anders dan je uitrusting en de natuurlijke luchtverplaatsing geeft mij een enorme voldoening.

Inmiddels in bezit van brevet 3 berg en lier en ben ik actief als lierman.

In het dagelijks leven heb ik als coördinator veel te maken met techniek wat weer goed van pas komt als het gaat om de lier en aanverwante machines.

Paragliden is wat mij betreft de mooiste hobby waarbij het op het veld in de eerste plaats draait om veiligheid maar ook gezelligheid.

Tot ziens op het veld!

 

Bergprogramma 2020

Het bergprogramma voor 2020 ziet er als volg uit:

De XC cursus Slovenië gaat helaas niet door!
Van 15 t/m 21 Augustus gaan we een XC cursus in Slovenië organiseren in samenwerking met de XC piloot Jan Jacob Stam. Iedereen die de XContest wel eens volgt weet dat hij hoge ogen scoort in deze competitie. Dit is een laagdrempelige XC cursus waarbij we aandacht besteden aan uiteraard meteo, vliegplanning, gebruik gps/vario, evaluatie van de gevlogen vluchten etcetera. De bergwegen in Slovenié zijn niet altijd perfect. Gelukkig is het vervoer naar de startplaatsen goed geregeld. Ook retrieval is mogelijk in samenwerking met de lokale shuttle service. Ben je geïnteresseerd dan laat het even weten.

Cursus Frankrijk gaat in principe wel door!

Van 23 t/m 28 Augustus gaan we traditioneel weer naar Sapenay voor de beginners cursus. Op dit moment is bekend dat vanaf 15 juni de grens naar Frankrijk weer open gaat! We zullen dan in principe de bergcursus wel door kunnen laten gaan. Helemaal zeker is dit nog niet want de situatie kan natuurlijk weer veranderen. Heb je interesse dan stuur een mail (of via het contactformulier).

Van 30 Augustus t/m 4 September is de cursus voor de gevorderden in Annecy (ook mogelijk voor bijna brevet 2 berg).

Parapentewinkel

Parapentewinkel is een website waar 2e hands parapente materiaal wordt aangeboden.

Klik hier voor de link

Meer artikelen...

 1. 2e hands