Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Liercursus brevet 2

Bij brevet 2 Lier ga je een aantal dingen leren.

Speciale verrichtingen zoals cirkels binnen een bepaalde tijd maken, versneld afdalen, steile (scherpe) bochten maken, doellandingen maken etc. Het gehele pakket kan je vinden in het KNVvL reglement

Dit gaat stapsgewijs en wanneer je een van deze oefeningen (ook wel taken genoemd) voldoende goed uitvoert wordt deze afgetekend door een instructeur in je logboek.

 

De theorie wordt verder uitgediept middels een aantal lessen en uiteindelijk bij een officieel KNVvL examen getest.

Contact

M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: 0613182565

Locatie

Liervelden Eesergroen/Eeserveen

 

 

 Kanaalstraat 6:

Kanaalstraat 6
7858 TE Eeserveen
(Bistro De Wilde Kers). De startplaats ligt daar iets voor aan de rechterzijde.
Auto parkeren naast de weg of rand lierveld.

Dorpsstraat 18:

Dorpsstraat 18
9537 TC Eesergroen
De auto kan geparkeerd worden op het boerenerf (Maatschap Addink). Langs de stallen rondom de silo en aan de rand van het lierveld.

Middenweg 1:

Parkeren achter de stal van de familie Brunnekreeft. Let op rijd s.v.p. langs de stal en niet langs het woonhuis zoals aangegeven op onderstaande afbeelding.
Je kan daarna lopend naar de startplaats. Graag aangepaste snelheid rijden en niet de auto voor de kuil zetten waar de boer altijd bij moet kunnen.
Sanitaire voorzieningen zijn bij het struweel (ook wel struikgewas genoemd)

 

Brammershoopstraat (Eeserveen):

Waar de Brammershoopstraat een scherpe bocht maakt kan je in die bocht de zijweg ingaan. Voor de navigatie kan je nr. 17 aanhouden. Echter graag iets verderop parkeren langs de zandweg. Ook dit is een doorgaande weg dus auto goed aan de kant zetten! Alternatief kan je de auto ook parkeren bij Middenweg nr.1 (Brunnekreeft) achter de kuilopslag (zie foto hierboven). Daarna kan je langs het veld naar de startplaats lopen.

 

 

Hooghalen-Laaghalerveen (naast het Hijkerveld)

Parkeren NO-ZW lierveld: Het lierveld ligt dwars op de doorgaande weg van Smilde naar Hooghalen. Je kan je parkeren op de zijweg (De Streek) direct na de afslag aan de rechterzijde vanaf de doorgaande weg gezien. Niet parkeren op de doorgaande weg bij het lierveld zelf i.v.m. de veiligheid voor het verkeer. De auto graag volledig in de berm zetten. Er rijden regelmatig grote landbouwvoertuigen langs! Het adres voor de navigatie is: De Streek 4, Hooghalen.

 

 

Bergprogramma 2024

Bergcursus 2024:

11-16 Augustus Sapenay (Frankrijk)
Zeer geschikt voor alle niveau's cursisten met goede kans op langere soarvluchten om vlieguren te maken. Tevens ook een rustige en  overzichtelijke vliegstek. Ook voor gevorderden de moeite waard om de niet altijd eenvoudige XC tussen het meer (Hotel Belvèdere) en Val de Fier te maken.
Bij Mistralwind kunnen we uitwijken naar Montlambert en Chamoux.
Bij de camping de Saumont (Ruffieux) kunnen we verblijven in mobil homes of natuurlijk gewoon ouderwets kamperen! We hebben alvast 6 mobil homes gereserveerd.
 
18-25 Augustus omgeving Annecy (Frankrijk):
We verblijven bij Marlens op camping Le Tillet. Kamperen is hier aanbevolen (leuker en aanmerkelijk goedkoper dan mobil homes vanwege hoogseizoen). We hebben een aantal plaatsen gereserveerd op de camping. Voor een ander onderkomen kan je dit beter zelf regelen.
In deze week kan er gevlogen worden bij het meer van Annecy (Plan Fait en Col de la Forclaz). Een wereldstek maar soms wel wat druk indien het weer erg stabiel is. Tevens is er bij de camping ook een mooie ochtend vliegstek (Col de L'Epine bij Marlens). Een wat kleine maar redelijk steile startplek en in het algemeen vrij rustig qua aantal piloten.
In principe is deze cursus voor gevorderden bedoeld maar gevorderde cursisten die bijna aan het brevet 2 berg toe zijn kunnen ook meedoen. Uiteraard in overleg.
 
Slovenië (16-21 Juni): Niveau: Berg 2 en 3.

 

Coronaprotocol

 Covid is nog steeds niet een ongevaarlijke ziekte. Blijf dus voorzichtig al hoef je niet je exact aan onderstaande regels te houden.

Protocol liervliegen PNN tijdens de Corona crisis (6 juni 2020)

 

Wie kan niet meedoen?

 • Indien een van onderstaande vragen voor jou van toepassing zijn dan word je vriendelijk verzocht niet op het lierveld te komen!
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Tandemvluchten:

 • Tandemopleidingsvluchten kunnen vanaf 6 juni weer doorgang vinden. Ook tandemvluchten met cursisten en gewone passagiers kunnen weer worden gedaan!

 
Algemene hygiëne regels:

 • Schooluitrustingen (met uitzondering van de helm) kunnen gebruikt worden door 1 cursist per dag. Na afloop wordt de portofoon en uitrusting gedesinfecteerd met 70 % alcohol.
 • Vliegend met eigen materiaal zijn geen extra hygiëne maatregelen nodig.
 • Was regelmatig je handen (70 % alcohol is aanwezig). Doe dit vooral wanneer je bijvoorbeeld je neus hebt moeten snuiten of gedeelde materialen hebt aangeraakt.
 • Op het veld houdt iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Houd hierbij ook rekening met de wind als drager van aerosolen.

 

Lier:

 • Bij de lier wordt de 1,5 meter regel in stand gehouden. Opleiding tot lierman is nu wel weer mogelijk.
 • Bij wisseling van de lierman worden alle aangeraakte onderdelen met 70 % alcohol gedesinfecteerd.
 • Belangstellenden bij de lier op ruime afstand houden. Ook hier de 1,5 meter regel!

 

Deelnemers:

 • De startende piloot koppelt zichzelf aan.
 • Er is geen ophaaldienst bij XC vluchten (dit kan bijvoorbeeld door een gezinslid worden gedaan).
 • Het terughaalsysteem wordt door 1 persoon bediend. Bij wisseling desinfecteren van de bedieningsknoppen en beschermingshoezen voor de chutes met 70 % alcohol.
 • Begeleiding/controle van cursisten gebeurt op afstand. Alleen mondelinge aanwijzingen zijn toegestaan.