Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Bergprogramma 2023

Het bergprogramma voor 2023 ziet er als volg uit:

Vrij vliegen Slovenië:

18-23 Juni:

Slovenië heeft fantastische vliegstekken voor de gevorderde piloot die ook graag een XC vlucht wil maken en de natuur is er ook nog eens fantastisch Deze week vliegen we in de omgeving van Tolmin en Kobarid (uitwijkmogelijkheid naar Lijak) . Het vervoer naar de startplaatsen wordt verzorgd door een lokale gids. De  wegen naar de startplaats zijn vaak niet zo geschikt voor een normale auto. Tevens is de gids die zelf ook vliegt goed op de hoogte van de meteo en de beste stekken om bij bepaalde condities te vliegen. Het is mogelijk te kamperen (kamp Koren) of je huurt een chalet op de camping (Kamp Koren) of je regelt zelf iets in b.v. Kobarid. De kosten zijn onderverdeeld in het vervoer naar de startplaats, verblijfskosten, eten en drinken en deelnamekosten.

Cursus Frankrijk:

20-25 Augustus Sapenay
Zeer geschikt voor alle niveau's cursisten met goede kans op langere soarvluchten om vlieguren te maken. Tevens ook een rustige en  overzichtelijke vliegstek. Ook voor gevorderden de moeite waard om de niet altijd eenvoudige XC tussen het meer (Hotel Belvèdere) en Val de Fier te maken.
Bij Mistralwind kunnen we uitwijken naar Montlambert en Chamoux.
Bij de camping de Saumont (Ruffieux) kunnen we verblijven in mobil homes of natuurlijk gewoon ouderwets kamperen! We hebben alvast 6 mobil homes gereserveerd.
 
27 Augustus - 1 September Annecy:
We verblijven bij Marlens op camping Le Tillet. Voor kamperen is daar altijd ruimte. Voor mobil homes graag via PNN opgeven zodat we deze op tijd kunnen reserveren voor iedereen.
In deze week kan er gevlogen worden bij het meer van Annecy (Plan Fait en Forclaz). Een wereldstek maar soms wel wat druk indien het weer erg stabiel is. Tevens is er bij de camping ook een mooie ochtend vliegstek (Col de L'Epine). Dit is wel een wat lastigere startplek (klein, steil en de nodige bomen...) maar verder vrij rustig qua aantal piloten.
In principe is deze cursus voor gevorderden bedoeld maar cursisten die bijvoorbeeld op de doellanding na het brevet 2 berg nog niet hebben ook zeer geschikt. Uiteraard gaat dit in overleg.