Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Cursus

Basisliercursus

De basisliercursus wordt 's weekends gedaan. Als het niet lukt om de hele cursus in een weekend te doen dan is er de mogelijkheid om deze het weekend erop (of later) in te halen.
De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Lees meer >>

Liercursus brevet 1

De brevet 1 liercursus kan als vervolg op de basisliercursus worden gedaan. Als het schermvliegen je goed bevalt dan kun je hiermee doorgaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om direkt voor de gehele brevet 1 liercursus te gaan. Ook deze cursus wordt 's weekends gedaan met een begin op de vrijdagmiddag.

Lees meer >>

Programma beginners cursus berg

Het algemene programma voor de cursus voor beginners duurt in principe 6 dagen. Beginners hebben liercursus brevet 1 met goed gevolg gedaan. Tijdens de bergcursus wordt er op de eerste dag ook geoefend op de daarvoor geschikte oefenhelling om de bergstart te perfectioneren.

Lees meer >>

Reservewerpen

Wanneer je vliegt boven de 100 meter is het meenemen van een reservescherm in Nederland verplicht. Een keer per jaar oefenen we in een gymzaal hoe je het reservescherm (een soort ronde parachute) moet gebruiken. Ook besteden we aandacht aan het opnieuw vouwen van het reservescherm en het plaatsen van de reservecontainer in het harnas.

Zie foto's >>