Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Liercursus

Liercursus brevet 1:

De liercursus brevet 1 komt grotendeels overeen met de basisliercursus. Het verschil zit met name in het aantal lesvluchten (15 ipv 5) en een afsluitend theorie-examen. De cursus wordt in het weekend gehouden met soms een begin op de vrijdag. In de daarop volgende weekenden maak je dan steeds enkele vluchten waarbij je steeds iets nieuws leert tot je 15 vluchten hebt gemaakt. Dit wordt bijgehouden in een logboek waarin je de verschillende taken die je hebt behaald krijgt afgetekend.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

-Het theorieboek Vrij Vliegen (Bastienne Wentzel)

-Een logboekje om je vorderingen in te noteren. Deze worden in principe elke cursusdag afgetekend.

-Uitleg van de werking van het scherm en de basale theorie van het parapenten.

-Minimaal 2 dagdelen grondoefeningen (op 2 verschillende dagen). Het doel daarbij is om voldoende schermbeheersing te krijgen zodat je in staat bent om het scherm op te zetten en te controleren. D.w.z. dat je in staat bent een stuk met het scherm recht boven je te lopen. Daarbij leer je op een natuurlijke manier hoe je moet sturen wat je in de lucht uiteindelijk weer goed van pas komt.

-Tandeminstructievlucht om je voor te bereiden op je eerste zelfstandige vlucht. Je vliegt dan met een instructeur mee als passagier. In de lucht krijg je alvast een idee waar het om gaat en mag je zelf ook al wat sturen.

-15 vluchten tot ongeveer 200 m hoogte. Dit gaat onder radiobegeleiding van een deskundige instructeur. Je ontkoppelt zelfstandig van de lier en kunt dan vrij vliegend (onder begeleiding) naar beneden en weer veilig landen.

-Theorie-examen voor brevet 1. Dit examen wordt door de school zelf afgenomen.

De brevet 1 liercursus kan natuurlijk ook als vervolg op de basisliercursus worden gedaan. Als het parapenten je goed bevalt dan kun je hiermee dus zo doorgaan na de basisliercursus.

Om het brevet 1 te verkrijgen moet je minimaal voldoen aan de volgende eisen:

-Het theorie-examen hebben gehaald.
-Minimaal 15 liervluchten hebben gemaakt.
-Aan een aantal praktische eisen betreffende vliegvaardigheid voldoen.
Hierbij kun je denken aan zelfstandig starten en landen, rechtuit vliegen, 90 graden bochten maken, de 5 puntencheck beheersen etc. Dit alles wordt in een logboekje van de KNVvL bijgehouden en per dag afgetekend.

Wil je precies weten welke eisen aan diverse brevetten worden gesteld dan zie hier. Algemene informatie over het parapenten staat ook op de KNVvL-Site

Je kunt je inschrijven via het contactformulier.