Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Basisliercursus

Basisliercursus:

De basisliercursus wordt meestal in het weekend gehouden. Het aantal cursusdagen dat dit duurt is vaak 3 à 4. Bij ideaal weer en een snel lerende cursist kan dit soms ook in 1 weekend worden afgerond. Indien het niet lukt om de cursus in dat ene weekend af te ronden dan is er de mogelijkheid om deze het weekend erop (of later) in te halen. Bij voorkeur binnen enkele weken na aanvang. Er worden speciale weekenden gereserveerd waarin voor ons de focus ligt op de beginnende cursist. Deze dagen (weekenden) staan vermeld op de PNN-kalender (Basisliercursus of Lierdag). Lierdag betekent een standaarddag met cursisten, gevorderden en tandemvluchten. Elke dag wordt vroeg in de ochtend beslist of er die dag ook daadwerkelijk wordt gevlogen i.v.m. het weer.

Je krijgt de volgende boeken:

Theorieboek Vrij Vliegen van Bastienne Wentzel. Dit boek wordt door alle KNVvL erkende scholen gebruikt als basis.

KNVvL logboek om je vorderingen in te noteren, Deze worden in principe elke cursusdag afgetekend door de instructeur.

Het globale dagprogramma van de basisliersus is als volgt:

-        Kennis maken en materiaalkennis. Tijdens deze training leer je wie welke rol heeft van het aanwezige kader en leer je uiteraard je medecursisten kennen. Uiteraard zijn we ook erg geïnteresseerd in jou. Daarna duiken we samen in de aanwezige uitrustingen (scherm, harnas, reservescherm en helm) om te bespreken hoe daar mee om te gaan.

-        Groundhandling BASIS. Deze begeleide oefeningen betreffen de grondoefeningen met het scherm. Alle grondbeginselen om tot een goede start te komen worden doorgenomen en herhaald in groepjes van 2 of 3. Belangrijk hierbij is dat de windomstandigheden rustig zijn.

-        Groundhandling VERVOLG. Bij deze oefeningen herhaal je de eerder geleerde grondoefeningen en worden de puntjes op de i gezet. Hierbij wordt wel meegekeken en indien nodig adviezen of aanwijzingen gegeven. Je doet dit samen met een andere cursist (bijvoorbeeld voor hulp bij het goed neerleggen van het scherm)

-        Tandem instructievlucht. Tijdens deze twee tandemvluchten worden allerlei praktische zaken uitgelegd en voor gedaan. Je zult ervaren hoe het is om op deze manier te vliegen en zelf de touwtjes in handen te hebben. Voor ons een perfecte check of je hier goed mee om kan gaan.

      Instructie start en oplierprocedure. De 5 puntencheck, volgorde van commando's, het belang van recht naar de lier toevliegen en loskoppelen van de lierkabel wordt hier besproken

      Instructie landingscircuit. Dit is een korte theoretische les waarin het belang van het vliegen van een correct landingscircuit aan bod komt. Uiteraard word je volledig gecoacht van begin tot einde van je vlucht!

   -    Solovlucht 1 t/m 5. Je allereerste solovluchten. Een belevenis! Uiteraard onder radio begeleiding en directe controle van de instructeur. Tijdens deze eerste vluchten voer je simpele manoeuvres uit zoals sturen op gewicht met en zonder stuurlijnen. Rustige bochten van 90, 180 of 360 graden worden beoefend en natuurlijk zachtjes landen!

 

 

Je kunt je inschrijven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.