Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Basisliercursus

Basisliercursus:

De basisliercursus wordt in het weekend gehouden. Het aantal cursusdagen dat dit duurt is vaak 3 à 4. Bij ideaal weer en een snel lerende cursist kan dit soms ook in 1 weekend worden afgerond. Indien het niet lukt om de cursus in dat ene weekend af te ronden dan is er de mogelijkheid om deze het weekend erop (of later) in te halen. Bij voorkeur z.s.m. maar maximaal tot 1 jaar na aanvang van de cursus. In principe kan op elk weekend worden ingestroomd (in onderling overleg uiteraard). De dagen waarop wordt lesgegeven staan op de PNN-kalender (Lierweekend (ook cursus en/of tandem). Per dag wordt 's ochtends beslist of er die dag ook daadwerkelijk wordt gevlogen. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

-Het theorieboek Vrij Vliegen (Bastienne Wentzel)

-Een logboekje om je vorderingen in te noteren, Deze worden in principe elke cursusdag afgetekend.

-Uitleg van de werking van het scherm en de basale theorie van het parapenten (op het lierveld)

-Minimaal 2 dagdelen grondoefeningen (op 2 verschillende dagen). Het doel daarbij is om voldoende schermbeheersing te krijgen zodat je in staat bent om het scherm op te zetten en te controleren. D.w.z. dat je in staat bent een stuk met het scherm recht boven je te lopen. Daarbij leer je op een natuurlijke manier hoe je moet sturen wat je in de lucht uiteindelijk weer goed van pas komt.

-Tandeminstructievlucht om je voor te bereiden op je eerste zelfstandige vlucht. Je vliegt dan met een instructeur mee als passagier. In de lucht krijg je alvast een idee waar het om gaat en mag je zelf ook al wat sturen.

-5 vluchten tot ongeveer 200 m hoogte. Dit gaat onder radiobegeleiding van een deskundige instructeur. Je ontkoppelt zelfstandig van de lier en kunt dan vrij vliegend (onder begeleiding) naar beneden en weer veilig landen.

Je kunt je inschrijven via het contactformulier.