Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Jan van Bruggen

Info volgt

Theo Lüürssen

Ik ben Theo Lüürssen, 40 jaar uit Eelderwolde Inmiddels al weer 11 jaar actief bezig met paragliden. Hulpinstructeur, tandempiloot, lierman en in bezit van brevet 3 berg en lier. Ongeveer 600 liervluchten en zo''n 200 bergvluchten. Vroeger droomde ik er al van om te vliegen als een vogel en paragliden komt daar het dichtst bij in de buurt. Het gevoel van vrijheid in de lucht is niet te beschrijven en geeft een enorme kick. Mijn 15e solovlucht is me altijd bijgebleven. Als groentje, zonder hoogtemeter in de thermiek, naar zo''n 800 meter en bijna een uur in de lucht, mijn instructeur was net zo verbaasd als ik. Het lesgeven is ook fantastisch, vooral de smile van een cursist na de eerste geslaagde solovlucht is al beloning. In het dagelijkse leven ben ik regiomanager bij Univé en mijn andere hobbies zijn wakeboarden en varen in onze sloep. 

Geert

Mijn naam is Geert Mesander en ik ben in 1991 begonnen met schermvliegen. Eerst in de bergen later ook aan de lier. Mijn eerste vlucht weet ik nog goed. Dat was in de sneeuw in Oostenrijk en gelijk 1000 meter hoogteverschil. Een erg indrukwekkende ervaring! Na de nodige bergcursussen ontdekte ik het liervliegen. Een prima manier om je hobby bij te houden en zelfs om het te leren. Liervliegen is gewoon ontzettend leuk en nog altijd ondergewaardeerd. Je kunt wel degelijk fantastisch lange en verre vluchten ermee maken! Lesgeven vind ik ook erg leuk. Natuurlijk vooral de eerste vluchten van een cursist, die zijn altijd erg motiverend voor mij.  Ik werk verder in het UMCG op het laboratorium en ben de meeste weekenden (van maart t/m oktober) actief met PNN.  In 1998 ben ik instructeur geworden en in 2000 heb ik PNN opgericht. Gelukkig heb ik toen al heel snel een leuke club mensen om mij heen gekregen waarvan nu een aantal ook als hulpinstrukteur danwel lierman actief zijn.

Siebren

Siebren van der Zee


Mijn naam is Siebren van der zee, geboren in 1953 en woonachtig in Scharnegoutum, gehuwd en drie zonen. Al op jonge leeftijd had ik veel belangstelling met alles wat kon vliegen. Vanaf dertienjarige leeftijd tot op heden doe ik ook aan radiomodelvliegen.

Na mijn schoolopleiding ben ik zes jaar vliegtuig elektro en instrumentenmonteur bij de Koninklijke Luchtmacht geweest, hierna ben ik reeds  35 jaar werkzaam in de elektrotechniek, waarvan32 jaar als elektrotechnisch paneelbouwer en de laatste jaren in de elektrotechnische groothandel bij hetzelfde bedrijf.

Na een kennismaking weekend schermvliegen in Duitsland was ik wel enthousiast geworden, maar in Nederland was geen vliegschool in de directe omgeving, totdat ik twee jaar later hoorde dat er in Hooghalen aan schermvliegen werd gedaan. Ik heb mij op een zaterdag in april 2007 aangemeld, en na intensieve grondtraining in twee dagen mocht ik op zondagavond voor het eerst omhoog aan de lierkabel, sindsdien ben ik verknocht aan deze sport.

Nu probeer ik zoveel mogelijk met ons PNN team ook andere leerlingen te helpen, en als lierman veel gebrevetteerde vliegers de lucht in te trekken, en dan genieten van onze mooie vluchten en het gezellig samenzijn op het veld met andere piloten en partners.
 

PNN Team

Hier vind je de mensen die binnen PNN als lierman en/of (hulp)instrukteur actief zijn (Klik op de foto voor meer informatie).

Geert                                                                Theo

 

Siebren                                                          Jan

   

 Marco

                                                      

Geert Mesander
Theo Lüürssen
Siebren van der Zee
Jan van Bruggen
Marco van Rooijen